دسته‌بندی نشده

تفاوت دریل بتن کن و دریل چکشی

تفاوت دریل بتن کن و دریل چکشی

تفاوت دریل بتن کن و دریل چکشی

برای بررسی تفاوت دریل چکشی و دریل بتن کن باید آگاهی کاملی از کارکرد این دو دریل داشته باشید. دریل چکشی و دریل بتن کن از قدرتمندترین دریل های موجود در بازار هستند که جهت انجام فعالیت های سنگین تر مورد استفاده قرار می گیرند.

سوراخکاری و دریل کاری سطوح سخت و سیمانی از بارزترین کاربردهای این دو ابزار به شمار می آید. اگر بخواهیم این دو ابزار کاربردی را براساس قدرت با یکدیگر مقایسه نماییم، لازم است بگوییم که دریل بتن کن از قدرت بالاتری نسبت به دریل چکشی برخوردار است.

دریل چکشی

دریل چکشی یکی از انواع ابزار برقی است که جهت سوراخکاری و دریل کاری سطوح سخت مورد استفاده قرار می گیرد. این دریل از قدرت بسیار بالایی برخوردار است و موتور بزرگ تری دارد. از این رو موتور استفاده شده در این ابزار موجب شده است تا وزن آن بیشتر شود. دریل های چکشی نسبت به دریل های ساده از کاربرد بیشتری در صنایع برخوردار هستند.

انواع دریل های چکشی با توجه به منبع تغذیه در دو دسته دریل شارژی چکشی و دریل چکشی برقی تولید می شوند. عملکرد این دستگاه به گونه ای است که با روشن شدن دریل، مته شروع به دوران می کند. سپس قسمت چکشی آن با سرعت بالایی به سمت بالا و پایین حرکت می کند و ضربات چکشی به مته وارد می شود.

اجزای تشکیل دهنده دریل چکشی
در این قسمت از مقاله تفاوت دریل چکشی و دریل بتن کن قصد داریم تا به قسمت های تشکیل دهنده دریل چکشی بپردازیم. سه نظام، دسته نگهدارنده، آرمیچر، بالشتک و مته از اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده این ابزار محسوب می شوند.

همانطور که پیش از این گفته شد، انواع دریل چکشی فرآیند سوراخکاری را توسط ضربات چکشی انجام می دهند. هرچه توان دستگاه بیشتر باشد، این ابزار از قدرت بالاتری برخوردار است و جهت انجام فعالیت های سنگین کاربرد دارد.

دریل بتن کن

دریل بتن کن یکی دیگر از انواع دریل است که جهت سوراخکاری و تخریب سطوح سخت و سیمانی مورد استفاده قرار می گیرد. این دریل به دلیل برخورداری از قدرت بالا، جهت انجام عملیات تخریب ساختمان ها کاربرد زیادی دارد. لازم به ذکر است که انواع دریل بتن کن از مته گیر و قلم گیر پیشرفته برخوردار هستند.

نحوه کار با دریل بتن کن مانند دیگر دریل ها است. از انواع دریل بتن کن جهت سوراخکاری های کوچک بر روی سطوح سخت استفاده می شود. در طراحی این دریل از سیستم ضد لرزش AVS استفاده می شود. بهره گیری از این سیستم تا حد زیادی از لرزش این ابزار در حین انجام کار جلوگیری می کند. دریل بتن کن براساس وزن و سیستم قلم گیر به چند نوع بتن کن چهار شیار، پنج شیار و ستاره ای تقسیم می شود.

دریل چکشی و دریل بتن کن چه تفاوتی دارند؟
دریل های بتن کن و دریل های چکشی براساس ویژگی هایی که دارند، از یکدیگر متمایز می شوند. پنج فاکتور اصلی وجود دارد که موجب تفاوت های این دو دریل شده است. همانطور که می دانید، هر دو دریل جهت دریل کاری مصالح بنایی مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه این بخش ازمقاله تفاوت دریل چکشی و دریل بتن کن به تفاوت های این دو دریل می پردازیم:

قدرت
همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد، دریل بتن کن از قدرت بالاتری نسبت به دریل چکشی برخوردار است.

اثربخشی
از دیگر پارامترهایی که جهت مقایسه دریل بتن کن و چکشی وجود دارد، مقادیر فنی این دو دریل است. باتوجه به نیروی ضربه که برحسب ژول محاسبه می شود، نیروی ضربه در دریل چکشی بیش از ۲۰ ژول است. در صورتی که این مقدار برای انواع دریل بتن کن، تنها ۱۵ ژول است. در نتیجه عملکرد و اثربخشی دریل بتن کن بیشتر از دریل چکشی است. این قابلیت موجب می شود تا سوراخکاری و دریل کاری انواع بتن به آسانی انجام بگیرد.

مته
مته های دریل چکشی جهت سوراخکاری سیمان، ساروج، آجر و … کاربرد دارند. سرمته ها اتصال بهتری را به دسته مته ایجاد می کنند که مانع از شکستگی مته در استفاده های مکرر می شوند. همچنین لازم به ذکر است که باید توجه داشته باشید که سرمته موردد نظر شما، با دریل مورد نظر تطابق داشته باشد. هنگامی که بتن کن بر روی حالت چکشی تنظیم می شود، جهت انجام فعالیت های گوناگونی می توان از آنها استفاده نمود. از محبوب ترین نوع سه نظام نیز می توان از مدل SDS-Plus نام برد که از شیارهایی بر روی بدنه خود برخوردار هستند و به صورت ایمن در چاک قفل می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.